Elektronisch factureren kan AGF sector miljoenen besparen

Fresh FacturingVrijdag 17 juni ondertekenden vertegenwoordigers van Frugi Venta, ZLTO, Frug I Com, EDI-Circle en ZET solutions een overeenkomst met betrekking tot elektronisch factureren in de AGF keten. Het project Fresh Facturing biedt een ketenoplossing voor elektronische facturatie waarmee enorme besparingen kunnen worden gerealiseerd. Volgens VNO-NCW en MKB Nederland kan Nederland per jaar 10 miljard euro besparen.
 
Binnen de Agri-Food sector worden jaarlijks ongeveer 25 miljoen facturen verstuurd. De kosten van verzending en verwerking van een papieren factuur bedragen circa € 25,- per factuur. Voor een elektronische factuur kunnen de kosten worden gereduceerd tot € 8,- per factuur. De Food-Agri  sector kan per jaar ruim 300 miljoen euro besparen met elektronische facturatie.
 
Elektronisch factureren is in snel tempo aan het veranderen. Van een oplossing alleen bereikbaar voor grote ondernemingen nu naar een dagelijks routine voor elke onderneming.
Sinds de Nederlandse overheid enkele technische belemmeringen uit de weg heeft geruimd, is E-facturatie of E-invoicing een stuk aantrekkelijker geworden. Hiermee loopt ons land vooruit op richtlijnen van de Europese Unie, die bepalen dat elektronische facturen in het jaar 2013 dezelfde fiscaalrechtelijke status hebben als papieren facturen. Ook de AGF-sector gaat nu de voordelen hiervan benutten.
 
Het project Fresh Facturing heeft een looptijd van 1 jaar en heeft als doel het gebruik van elektronisch berichtenverkeer te stimuleren door gebruik te maken van volledig geautomatiseerde facturenstroom binnen de AGF keten. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van het Z factuur platform van ZET solutions op basis van de GS1 standaards die door Frug I Com worden ontwikkeld en beheerd en die zijn toegespitst op de AGF-sector.
Onderdeel van het project is het leggen van koppelingen met andere relevante berichtendiensten zoals EDI Circle. Dit is een initiatief van vijf toonaangevende accountantskantoren: ABAB, Alfa accountants, Countus, Gibo en Flynth. EDI Circle is een berichtenplatform met als doel factuurgegevens van leveranciers naar klanten elektronisch binnen te halen zodat kosten kunnen worden gereduceerd in het verwerkingsproces.
 
Een aantal handelsbedrijven en afzetorganisaties in de sector heeft inmiddels belangstelling getoond voor Fresh Facturing en aangegeven de mogelijkheden tot invoering van elektronische facturatie te onderzoeken. Ook voor overige ketenpartners, zoals telers en toeleveranciers biedt deze oplossing mogelijkheden.
 
Bedrijven die interesse hebben, kunnen contact opnemen met projectmanager Ruud Hoosemans van ZLTO (Ruud.Hoosemans@zlto.nl).
ZET solutions
dinsdag 21 juni 2011
  • Z factuur Agro wordt AgroBox Een totaaloplossing voor elektronisch boekhouden in de food-agri sector.

  • CRV start met elektronisch factureren CRV nodigt haar klanten uit de factuur elektronisch te ontvangen.

  • GD sluit aan op Z factuur De GD stapt over op digitaal factureren. Klanten kunnen nu hun factuur ontvangen via Z factuur.

  • AgriSyst aangesloten op Z factuur AgriSyst is met haar managementprogramma aangesloten op Z factuur. Met deze koppeling is het mogelijk om facturen die u ontvangt in uw Z factuur loket, eenvoudig in te lezen in het managementprogramma van AgriSyst.

  • Update van Z factuur Gebruikers van Z factuur krijgen een persoonlijke dashboardpagina waarmee ze eenvoudig de ontvangen facturen kunnen bekijken. Ook zijn bestaande functionaliteiten verbeterd.

  • Nieuwe verzenders met Z factuur Steijn Voeders en Multifeed zijn aangesloten op Z factuur en starten met elektronisch factureren.

  • Elektronisch factureren kan AGF sector miljoenen besparen Met de ondertekening van het Fresh Facturering project kiest de AGF-keten voor elektronische facturatie waarmee enorme besparingen kunnen worden gerealiseerd.

  • Lancering Z factuur in de bouw een feit Bouwend Nederland lanceert samen met ZET solutions het platform voor online dienstverlening op het gebied van verzenden, ontvangen en beheren van elektronisch factureren in de bouw- en infrasector: Z factuur. Elektronisch verzenden en verwerken van facturen kan de gehele bouwsector jaarlijks 300 miljoen euro besparen.

  • Bouw maakt werk van eFacturatie Bouwbedrijven sturen elkaar onderling 18 miljoen facturen per jaar. Door elektronisch te factureren is een besparing van € 17 per factuur mogelijk.

  • Bouw kan 300 miljoen besparen Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven in Nederland lanceert een nieuw platform voor elektronisch factureren in de bouw. Daartoe heeft Bouwend Nederland een contract getekend met ZET solutions. Begin 2011 wordt het platform voor elektronisch factureren in gebruik genomen.