Marktonderzoeken factuurontvangers en verzenders

In het afgelopen jaar heeft Agroportal verschillende marktonderzoeken gehouden. Dit zowel onder factuurontvangers als factuurverzenders. Uit deze onderzoeken blijkt dat er veel animo is voor zowel het ontvangen van digitale facturen als het digitaal facturen verzenden. Onderstaand treft u in een tweetal grafieken uitkomsten van deze onderzoeken aan.

Onderzoek onder agrariërs:
Op de vraag of de ondervraagden, indien het mogelijk zou zijn, gebruik zouden maken van het online facturen bekijken op een beveiligde website, heeft maar liefst 70% van de respondenten positief geantwoord. In de grafiek is een onderverdeling gemaakt naar de verschillende sectoren. Hieruit blijkt met name onder varkenshouders de interesse voor een digitale dienst het grootst te zijn.

grafiek_1.png

Onderzoek factuurverzenders:
Uit het onderzoek onder factuurverzenders blijkt dat maar liefst 74% van de ondervraagde bedrijven interesse heeft in een digitale factureringsdienst. Met name in de diervoeder/mengvoeder sector blijkt de interesse zeer groot te zijn. Maar liefst 89% van de respondenten in deze sector geeft aan dat er interesse voor is.

grafiek_2.png

maandag 10 maart 2008